Porcijos: 8 duonos lazdelės
Paruošimo laikas: 15 min.
Gaminimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
· ¼ puodelio sviesto (kambario temperatūros)
· 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
· 2 puodeliai migdolų miltų
· ½ šaukšto kepimo miltelių
· 1 šaukštas gysločio sėklų luobelių miltelių
· ¼ arbatinio šaukštelio druskos
· 3 šaukštai lydyto sviesto
· 1 kiaušinis
· ¼ puodelio verdančio vandens
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200◦C temperatūros.
2. Išsukite svestą su česnakų milteliais bei kiaušiniu ir atsidėkite šalia.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kepimo miltelius, gysločio sėklų luobelių miltelius, druską ir tada įmaišykite į kiaušinio ir sviesto masę.
4. Įpilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite.
5. Iš tešlos suformuokite 8 duonos lazdeles.
6. Išdėliokite ant skardos ir kepkite 15 min.
7. Patepkite lazdeles lydytu sviestu ir kepkite dar 5 min.
8. Skanaus!
Maistinė vertė:
· Kalorijos (kcal): 259
· Riebalai: 24g
· Angliavandeniai: 5g
· Baltymai: 7g