Porcijos: 12
Paruošimo laikas: 10 min.
Gaminimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
· 900 g maltos jautienos (20% riebalų/80% mėsos santykio)
· 1 šaukštas prieskoninių žolelio mišinio
· 12 kiaušinių
· 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio
· 2,5 puodelio špinatų
Gaminimo eiga:
1. Gilioje keptuvėje kelias minutes pakepinkite špinatus su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol jie apvys. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies ir padėkite į šoną.
2. Keksiukų kepimo skardoje suformuokite keksiukams pagrindus ir sieneles iš maltos jautienos (apie 1-2 šaukštus jautienos kiekvienam keksiukui), paliekant vietos kiaušiniams ir špinatams.
3. Užpildykite kiekvieną keksiuką špinatais, sūriu ir kiaušiniu.
4. Kepkite orkaitėje 15-18 min 200◦C temperatūroje.
Maistinė vertė:
· Kalorijos (kcal): 222
· Riebalai: 18g
· Angliavandeniai: 1.2g
· Baltymai: 15.2g